Bölümümüz 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Anadolu Meslek Lisesi olarak SBS puanına öğrenci almaktadır.
Alanın Tanımı : Gıda Teknolojisi alanı altında yer alann dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır..
Alanın Amacı : Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultu da gerekli olan mesleki yetelikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlandırılmaktadır..
Dal Programları :
Süt İşleme
Hubabat İşleme
Gıda Kontrol
Çay üretimi ve işleme
Sebze ve Meyve İşleme
Zeytin İşleme
İstihdam Alanları :
Kamu, İşletme ve özel Labaoratuvarlarda,
Kalite kontrol laboratuvarlarında,
Süt ürünleri üreten işletmelerde,
Hubabat ürünleri üreten işletmelerde,
Zeytin ürünleri üreten işletmelerde,
Çay üretimi yapan işletmelerde v.b yerlerde çalışabilirler.
Yüksek Öğrenime Geçiş: Gıda Teknolojisi Alanı mezunu öğrencilerin yerleştirme puanları OBP´nin 0,12 ile çarpılma ve YGS/LGS puanlarına eklenmesi sureti ile elde edilecek, ayrıca yerleştirme puanlarına OBP´nin 0,006 ile çarpılmasında elde edilecek ek puanlar katılacaktır.
Ek puan katılacak programlar;
Beslenme ve Diyetitik ( Yüksekokul )
Gıda Teknolojisi ( Yüksekokul )
Yiyecek ve İçeçek İşletmeciliği ( Yüksekokul )
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ( Yüksekokul )
Sınavsız Geçiş Yapılabilecek Meslek Yüksek Okulu Programları
Aşçılık
İkram Hizmetleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Seyahat Hizmetleri
Çay Eksperliği
Endüstiriyel Tavukçuluk
Et ve Ürünleri Teknolojisi
Gıda Kalite Kontrol ve Analizi
Gıda Teknolojisi
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi
Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojiisi
Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi
Yağ Endüstrisi
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi